I´m an addict

En långresa i början av 2008 är nu inbokad och klar. Denna gång bär det iväg till Afrika och den Indiska Oceanen, närmare bestämt till den lilla paradisön Mauritius.

145387-281

                                        

Summer -07


Damn vad jag längtar.

145387-280


SUMMER - sooooo hot hot HOT.

Sitter och planerar lite inför sommaren och årets sommarsemester. Finns så otroligt mycket saker man vill hinna med, massor av platser man vill besöka och så många man vill hinna träffa och spendera sin tid med.

Förra sommaren så spenderades mesta tiden till en massa sol, bad, wakeboard o båtåkande. Fester, grillningar, uteliv och nöjen. Shopping, träningar och resor. Vännerna, familjen o kärleken. Precis som mina somrar brukar se ut.

Så förutom att glida runt här hemma och njuta av sommaren så åkte vi på flera weeekends inom Sverige och sen tog vi oss en lång roadtripp. Den startade med att åka ner till Göteborg och sedan vidare till Falkenberg och Malmö. Åkte över till Danmark och Tyskland och sedan tillbaka till Sverige och Malmö. Därefter åkte vi uppåt till Växjö och till Stockholm. Därifrån blev det kryssning till Åbo och sen tillbaka till Stockholm igen där vi stannade ett tag till innan det bar iväg till Gävle. Där hade vi vårat sista stopp innan vi var hemma igen efter en riktigt underbar och händelserik tripp.  

Så ser med spänning o längtan framemot vad sommaren 07 har att erbjuda.
Har du några favoritplatser som du kan rekommendera att åka till? 
 

Dominikanska republiken

145387-185

Som jag skrev i förra inlägget så är jag hemma igen ifrån Karibien och resan har verkligen varit hur underbar som helst. Startade med att åka ner till arlanda och bodde över på hotell en natt, för att sedan fortsätta vidare med flyget till Dominikanska republiken dagen efter. X antal timmar senare landade vi på flygplatsen i Puerto Plata och därefter tog vi oss vidare till Playa Dorada och hotellet vi skulle bo på.

Bodde i sviten på ett jättefint All Inclusive-hotell, som var beläget alldeles vid stranden och med en mycket vacker och grön natur runtomkring. Inom hotellet fanns det även ett stort och mysigt poolområde, flera restauranger och barer, casino, diskotek, samt en shop med lite av det mesta. Fanns även tillgång till skönhetsvård och massor av olika sportaktiviteter och vattensporter. Så mycket av tiden tillbringades såklart vid hotellet och dess omgivning.


145387-186

Bilden är ifrån hotellet o visar en del av poolområdet samt en del av ena restaurangen.                                                                                                                                                                                                                                                                                 Även om hotellområden oftast har allt man kan önska sig så vill man såklart se sig omkring och även ta del av landets natur, deras kultur och levnadssätt. Så har självklart varit runt och kikat en massa. 

För Dominikanska republiken är verkligen ett land med stora kontraster, ena sidan med dom fantastiska stränderna som är kilometerlånga och har ett underbart strandliv. Exklusiva och mycket välordnade hotellanläggningar med lyx, avkoppling och allt som hör till. Sen finns även sidan med mer orörd natur, små och ensliga byar,  höga berg, tät skog , vackra vattenfall ja listan kan göras lång. Finns så otroligt mycket att uppleva.

Vi var bland annat iväg på en monstertruck safari, där vi fick uppleva alltifrån vacker regnskog och natur, sockerplantage och vattendrag till små byar. Byar man inte skulle kunna tro fanns. Hälsade även på i en skola och på en farm och ostfabrik. Så fick ta del av småbyarnas sätt att leva på nära håll. Mycket intressant. Medan vi körde upp i berg och ner i dalar så åkte vi även förbi stället som Steven Spielberg spelade in bakgrunds scenerna till Jurassic Park. 
Under dagen stannade vi även till på ett jätte mysigt ställe, precis intill en flod där vi åt en god lunch och där man även kunde ta sig ett bad. Så monstertrucksafarin var verkligen en upplevelse och efter en heldag där hade man verkligen fått många nya intryck och erfarenheter av landet.


 
 
En annan heldagsutflykt vi var iväg på var till Paradise Island, även kallad Cayo paraiso. En jätte liten ö mitt ute i atlanten, med alldeles kristallklart vatten och med ett otroligt vackert korallrev runt omkring sig. Så efter cirka tre timmar färd via fastlandet tog vi oss till Punta Rusia och därifrån tog vi oss vidare ut till ön med en speedboat. Sedan va det på med snorkelutrustningen och fram med undervattenskameran och ner i vattnet för att uppleva det underbara korallrevet och undervattenslivet, älskar verkligen att snorkla och även här blev det en riktigt grym upplevelse. Varvade även snorklingen med sol och bad, samt lite exotiska frukter och dricka. Efter några timmar for vi iväg från ön och åkte runt och kikade bland mangoveträsken, samt körde runt ute på havet och lekte lite med båten innan vi åkte tillbaka till Punta Russia. Där väntade en god middag o mys, innan vi for tillbaka till hotellet.
Besökte även Ocean world, som är en stor nöjespark som är uppbyggd kring vattenlivet. Hur grymt som helst. Där badade och simmade jag med delfiner som verkligen var en riktigt fantastisk upplevelse. Kikade på några olika delfin, haj och sjölejonshower, samt va runt och kikade bland djuren. Även här kunde man snorkla bland ett vackert korellarev och bland alla möjliga exostiska och färgglada fiskar. Fler sol och badmöjligheter fanns även vid en härlig sandstrand samt ute i regnskogen bland vattenfall och vattengrottor där även tigrarna höll till. Fanns även en mängd andra djursorter i regnskogen och inom ocean world området att titta på och lära sig om. Så blev en riktigt spännande och mysig heldag här.

Finns som alltid massor av saker och upplevelser att skriva om efter en resa, och det går aldrig riktigt att beskriva i ord, men skulle jag försöka sammanfatta semestern och landet så skulle jag beskriva det som ett karibiskt semesterparadis. 


145387-181
Our magic goes deeper than anything.